Fjerne østen 17.februar - 5. mars 2019

Dag 1,17/2 kl. 13.30: Avreise fra Norge, direkte med Thai airways. Mat og drikke på flyet inkludert.

Dag 2, 18/2: Vi ankommer Bangkok og får transfer inn til Kaoh San Road, hvor backpakere har hatt sitt eldorado i flere ti-år. Her bor vi midt i smørøyet. Vi rusler en tur i området for å bli kjent, og besøker blant annet et typisk buddist-tempel. Noen ønsker kanskje en fot- eller ryggmassasje etter reisen. Ellers finnes det mulighet for å sette seg på en fortausrestaurant og ta alle de nye inntrykkene inover seg. Tid for avslapping på ettermiddagen, eller utforsking på egenhånd, for de som ønsker. Felles middag i solnedgangen ved Chao Phraya elven på kvelden (1 måltid inkludert).

Dag 3, 19/2: Vi regner med å ha fått noenlunde kontroll på jet-lagen og rusler bort til Chao Phraya etter frokost, for å ta den lokale transportbåten nedover den store elven. Her får vi se Bangkos "skyline" og går av ved det verdenskjente hotel Oriental. Vi får et innblikk i hvorfor hovedstaden ofte blir betegnet som "kontrastenes by". Vi leier en mindre båt for å komme til i de små kanalene hvor vi får se hvordan lokalbefolkningen  lever i boligene bygget på påler langs elven. Felles lunsj. På turen hjem stopper vi for et besøk i Grand Palace.  Felles middag på kvelden (3 måltider inkludert).

Dag 4, 20/2: Frokost på hotellet om morgenen, før avreise med buss/minivan til Siem Reap i Kambodsja. Denne reisemåten gir oss muligheten til å se mer av landet både i Thailand og Kambodsja. Vi spiser lunsj på veien. Vel fremme blir det tid for en liten strekk på hotellet før vi  rusler ut i byen for å få et innstykk av det pulserende livet i sentrum.  Om kvelden spiser vi felles middag på en god restaurant (3 måltider inkludert).

Dag 5, 21/2: Vi spiser frokost før vi blir hentet av sjåfører for det lokale framkomstmiddelet: "Tuk-tuk". I dette kjøretøyet får vi oppleve landsbygda i Kambodsja, der mennesker lever i enkle kår i sterk kontrast til turismen inne i sentrum. Vi får møte dem som opplevde Røde Khmer regimet på nært hold, men som var blant de heldige som overlevde disse årene. Vi besøker en lokal silkefarm. Her får vi se prossessen med å lage ekte silke, helt fra oppdrett av silkeormer til ferdige silkeprodukter. Vi reiser videre til et nydelig resort, hvor vi skal spise lunsj. Her blir vi møtt av vår kambodsjanske venninne, som reiselederen (Landstryker`n) møtte for 15 år siden. Den gangen var Siem Reap i en helt annen forfatning enn i dag. Vi får høre hennes historie om hvordan hun har jobbet seg opp fra fattige kår, til å ha en ledende stilling på dette flotte resortet i dag. Noe egentid på ettermiddagen før felles middag på kvelden (3 måltider inkludert).

Dag 6, 22/2: Etter frokost besøker vi SOS-barnebyen i Siem Reap. Her får vi et innblikk i et velfungerende hjelpearbeid. Vi besøker et SOS-hjem, samt skolen som også gir tilbud til lokale barn utenfor barnebyen. Veien går videre til det fantastiske Angkor Wat, og til Ta Prohm templene.  Vi får omvisning og lunsj på turen. Egentid  og middag på egenhånd om kvelden (2 måltider inkludert).

Dag 7, 23/2: Frokost på hotellet. Kl.11.30  får vi ransfer til flyplassen for avreise til Ho Chi Mihn City (Saigon), Vietnam. Flyet går 14.15. På flyplassen i Saigonon får vi buss til hotellet. Etter innkvartering på rommene møtes vi i resepsjonen og rusler bort på BenThanh marked som ligger rett i nærheten. Vi gjør oss kjent i området, før felles middag på kvelden (2 måltider inkludert).

Dag 8, 24/2: Frokost på hotellet før vår dagsutflukt til Mekong Delta. Her blir det først et stopp på et lokalt marked hvor det selges utallige eksotiske frukter, grønnsaker og levende dyr. Tur med båt på Mekong delta. Vi besøker en lokal mursteinsfabrikk og kokosnøttfarm. Her får vi se hvor effektivt de lokale får utnyttet 100% av kokosnøtten. Arbeidet går med en imponerende hastighet på manuelt vis. Vi fortsetter båtturen til en landsby ved elven. Her er det mulighet for en tur på sykkel, for å få et inntrykk av hvordan lokalbefolkningen lever. Vi får serverert eksotisk lunsj med vietnamesiske spesialiteter.  Etter lunsj blir vi fraktet videre på de små elvene i båter padlet av kvinner som vanligvis frakter råvarer inn til markedet i de samme båtene. Fremme i havnen blir vi møtt av lokale Tuk-tuk førere som kjører oss tilbake til bussen. Derfra går turen "hjem" til Saigon. Felles middag på kvelden (3 måltider inkludert).

Dag 9, 25/2: Etter frokost drar vi på utflukt til Cu Chi tunnel-systemet som ble bygget under Vietnamkrigen. Vi får et inntrykk av hvordan soldater må ha levd i en konstant frykt. Vi ser de mange farene soldatene risikerte ved å ferdes i jungelen. Mulighet for å prøve skjulestedene under bakken for de som får plass i dem. Det er også lagt til rette for å prøve de trange tunnellene som fungerte som ferdselsveier under bakken for soldater, sykehuspersonell mm. Egentid på ettermiddagen med mulighet for å kjøpe seg en matbit eller gå på shopping i markedshallenne rett ved hotellet.På kvelden spiser vi felles middag på Saigons tak, med utsikt over byen (2 måltider inkludert).

Dag 10, 26/2:  Frokost på hotellet. Kl. 08.00 er det avreise til flyplassen. Flyet går kl. 10.35 til Thailands sørkyst, Krabi provinsen. Flyreisen tar litt over en time. Fra flyplassen er det ca en og en halv times biltur til Ao Nang, hvor vi blir fraktet i "longtailbåt" ut til den frodige halvøya, Railey. Her er det helt fritt for biltrafikk. Vær forberedt på å bli våt på beina. Vårt overnattingsted på halvøya er i idylliske omgivelser omringet av palmer, mangrovetrær og dryppsteinsfjell. Her skal vi ha noen late dager i paradis. Vi spiser felles middag i solnedgangen på stranden (2 måltider inkludert).

Dag 11, 27/2: Etter frokost går vi en rusletur gjennom dryppstensfjell og "jungel", før vi ender opp på den nydelige Phra Nang stranden. Stranden har vært kåret til en av verdens vakreste. De som ønsker, får mulighet til spektakulær fjellklatretur gjennom jungelen (de som blir med må være i god form og vant til å klatre litt). Dagen er satt av til rekreasjon, sol, bad eller massasje eller det du måtte ønske selv. Felles middag på kvelden (2 måltider inkludert).

Dag 12,28/3 Frokost på hotellet. Dagen er satt av til egentid. De som ønsker får mulighet til dagstur inn til Ao Nang for shopping, cafebesøk, mm. Felles lunsj i Ao Nang. De som heller vil nyte en bok under palmene blir igjen på Railey og får lunsj på hotellet.  Kvelden til egen disposisjon, enten du velger å være igjen i Ao Nang for å oppleve nattelivet der, eller ta kvelden på Railey(2 måltider inkludert).

Dag 13,1/3: Frokost på hotellet, før reisen vår fortsetter med båttur til Koh Muk. Dette blir vår neste sydhavsøy. Øya ble oppdaget av turister for få år siden, og har derfor fortsatt beholdt sitt særpreg, selv om utviklingen går med stormskritt. Etter innsjekking spiser vi lunsj og får mulighet til padletur gjennom en grotte. Om man heller ønsker å slappe av på øya, er det selvfølgelig mulig. Felles middag om kvelden (3 måltider inkludert).

Dag 14:, 2/3: Frokost på hotellet. Sightseeingtur rundt på øya i Tuk-tuk. Her bor lokalbefolkningen i landsbyer flere steder. Turen ender opp på en kritthvit strand. En rusletur her er som å gå i potetmel. Helt nydelig! Vi spiser felles lunsj og får mulighet til bading. På kvelden er det felles middag i skogen som består mye av gummiplantasjer (2 måltider inkludert).

Dag 15, 3/3: Frokost på hotellet. Båttur til Koh Lanta, som er større enn de andre øyene vi har besøkt. Vi skal bo i flotte villaer i en skråning med nydelig utsikt. Etter innkvartering blir det utflukt i minibuss rundt på øya og opp i fjelene. Mulighet for elefantridning for den som ønsker.  Vi spiser felles middag på en nydelig strand på kvelden (2 måltider inkludert).

Dag 16, 4/3: Frokost på hotellet. Dagen til egen disposisjon for å rekke det du eventuelt ønsker mer av.Transfer til flyplassen på ettermiddagen med mellomlanding i Bangkok.  Nattfly hjem til Norge (2 måltider inkludert på flyet).

Dag 17, 5/3: Ankomst Gardemoen tidlig om morgenen.

 

Pris pr. person kr. 29.750,- i dobbeltrom. Tillegg for enkeltrom kr. 5950,-

Turen inkluderer alle flyreiser, opphold, måltider og program som spesifisert.

Bindende påmelding. Vi tar forbehold om endringer i programmet.