• Vinteren 2021 kan du bli med Landstryker`n på rundreise i Vietnam og Kambodsja, samt på øyhopping i Thailand siste uken

    Geir Fjordbo er reiseleder på turen. Han har, etter flere og lange turer i Østen, blitt godt kjent. I tillegg får vi med oss lokale guider på noen av utfluktene.

  • Turen vil innebære en del forflytninger både med innenriksfly, buss, båter av forskjellig størrelse, så man er avhengig av å være ved relativt god helse. Deltakerne bør være reisevante og klare seg noe på egenhånd.

  • Denne reisen er spesielt egnet for dere som ønsker å se litt mer enn flotte hoteller og badestrender. Selv om det selvfølgelig blir tid til dette også. Vi legger inn noen avslappende dager i Krabi-provinsen mot slutten av ferien.

    Vi vil tillate maksimum 12 påmeldte til denne turen.

Fjerne østen 14. februar - 2. mars 2021

Dag 1,14/2 Avreise fra Norge. Mat og drikke på flyet inkludert.

Dag 2, 15/2: Vi ankommer Bangkok  og får transfer inn til Kaoh San Road, hvor backpakere har hatt sitt eldorado i flere ti-år. Her bor vi midt i smørøyet. Vi rusler en tur i området for å bli kjent, og besøker blant annet et typisk buddist-tempel. Noen ønsker kanskje en fot- eller ryggmassasje etter reisen. Ellers finnes det mulighet for å sette seg på en fortausrestaurant og ta alle de nye inntrykkene inover seg. Tid for avslapping eller utforsking på egenhånd, for de som ønsker. Felles middag i solnedgangen ved Chao Phraya elven på kvelden.

Dag 3, 16/2: Vi regner med å ha fått noenlunde kontroll på jet-lagen og rusler bort til Chao Phraya elven etter frokost, Båttur på elven. Vi får et innblikk i hvorfor hovedstaden ofte blir betegnet som "kontrastenes by". Her får vi se både de imponerende skyskraperne og kanalene hvor lokalbefolkningen  lever i boligene bygget på påler langs elven.  Egentid på ettermiddagen med mulighet for shopping eller et besøk i  Grand Palace(ikke inkludert) eller andre av de flotte templene Bangok har å vise frem.  Felles middag på kvelden.

Dag 4, 17/2: Frokost på hotellet om morgenen, før avreise med buss/minivan til Siem Reap i Kambodsja. Denne reisemåten gir oss muligheten til å se mer av landet både i Thailand og Kambodsja. Vel fremme blir det tid for en liten strekk på hotellet før vi  rusler ut i byen for å få et innstykk av det pulserende livet i sentrum.  Om kvelden spiser vi felles middag på en god restaurant rett ved siden av hotellet der vi bor.

Dag 5, 18/2: Vi spiser frokost før vi blir hentet av sjåfører for det lokale framkomstmiddelet: "Tuk-tuk". I dette kjøretøyet får vi oppleve landsbygda i Kambodsja, der mennesker lever i enkle kår i sterk kontrast til turismen inne i sentrum.  Rismarker, vannbøfler, lokalt marked og lotusplantasje  er noen av attraksjonene. Vi besøker en lokal silkefarm. Her får vi se prossessen med å lage ekte silke, helt fra oppdrett av silkeormer til ferdige silkeprodukter. Vi møter vår kambodsjanske venninne, som reiselederen (Landstryker`n) møtte for 15 år siden. Den gangen var Siem Reap i en helt annen forfatning enn i dag. Vi får høre hennes historie om hvordan hun har jobbet seg opp fra fattige kår, til å ha en ledende stilling på det 5-stjerners resortet hun jobber i dag. Mulighet for å bestille lunsj(ikke inkludert). Noe egentid på ettermiddagen før felles middag på kvelden.

Dag 6, 19/2: Etter frokost besøker vi SOS-barnebyen i Siem Reap. Her får vi et innblikk i et velfungerende hjelpearbeid. Vi besøker et SOS-hjem, samt skolen som også gir tilbud til lokale barn utenfor barnebyen. Veien går videre til det fantastiske Angkor Wat, og til Ta Prohm templene.  Vi får omvisning og lunsj på turen. Kvelden til egen disposisjon.

Dag 7, 20/2: Frokost på hotellet. Vi reiser ut til den flytende landsbyen, og får se mer av "det ekte Kambodsja". På kvelden besøker vi området der de selger lokale håndtverkprodukter av høy kvalitet. Vi får forestilling med asparadans før felles middag.

Dag 8, 21/2: Frokost på hotellet. Transfer til flyplassen etter frokost for avreise til Ho Chi Mihn City (Saigon), Vietnam. På flyplassen i Saigon er det ca. 45 minuttrs kjøretur inn til hotellet. Etter innkvartering på rommene møtes vi i resepsjonen og rusler bort på BenThanh marked som ligger rett i nærheten. Vi gjør oss kjent i området, før felles middag på kvelden.

Dag 9, 22/2: Frokost på hotellet før vår dagsutflukt til Mekong Delta. Her blir det første stoppet på et lokalt marked hvor det selges utallige eksotiske frukter, grønnsaker og levende dyr. Tur med båt på Mekong delta. Vi besøker en mursteinsfabrikk og kokosnøttfarm. Her får vi se hvor effektivt de lokale får utnyttet 100% av kokosnøtten. Arbeidet går med en imponerende hastighet på manuelt vis. Vi fortsetter båtturen til en landsby ved elven. Her er det mulighet for en tur på sykkel, for å få et inntrykk av hvordan lokalbefolkningen lever. Vi får serverert eksotisk lunsj med vietnamesiske spesialiteter.  Etter lunsj blir vi fraktet videre på de små elvene i båter padlet av kvinner som vanligvis frakter råvarer inn til markedet i de samme båtene. Fremme i havnen blir vi møtt av lokale Tuk-tuk førere som kjører oss tilbake til bussen. Derfra går turen "hjem" til Saigon. Kvelden til egen disposisjon.

Dag 10, 23/2: Etter frokost drar vi på utflukt til Cu Chi tunnel-systemet som ble bygget under Vietnamkrigen. Vi får et inntrykk av hvordan soldater må ha levd i en konstant frykt. Vi ser de mange farene soldatene risikerte ved å ferdes i jungelen. Mulighet for å prøve skjulestedene under bakken for de som får plass i dem. Det er også lagt til rette for å prøve de trange tunnellene som fungerte som ferdselsveier under bakken for soldater, sykehuspersonell mm. Egentid på ettermiddagen med mulighet for å kjøpe seg en matbit eller gå på shopping i markedshallenne rett ved hotellet.På kvelden spiser vi felles middag på Saigons tak, med utsikt over byen.

Dag 11, 24/2:  Frokost på hotellet. Avreise til Thailands sørkyst, Krabi provinsen. Flyreisen tar litt over en time. Fra flyplassen får vi en fin kjøretur gjennom det frodige landskapet til kysten, hvor vi blir fraktet i "longtailbåt" ut til den idylliske halvøya, Railey. Her er det helt fritt for biltrafikk. Vær forberedt på å bli våt på beina når vi går i land på stranda. Vårt overnattingsted på halvøya er i idylliske omgivelser omringet av palmer, mangrovetrær og dryppsteinsfjell.  Vi spiser felles middag i solnedgangen på stranden.

Dag 12, 25/2: Etter frokost går vi en rusletur gjennom dryppstensfjell og "jungel", før vi ender opp på den nydelige Phra Nang stranden. Stranden har vært kåret til en av verdens vakreste. De som ønsker, får mulighet til spektakulær fjellklatretur gjennom jungelen (de som blir med må være i god form og vant til å klatre litt). Resten av dagen er satt av til rekreasjon, sol, bad, massasje eller det du måtte ønske selv. Felles middag på kvelden.

Dag 13, 26/2: Frokost på hotellet, før reisen vår fortsetter med båt og bil til Koh Muk som blir vår neste sydhavsøy. Øya ble oppdaget av turister for få år siden, og har derfor fortsatt beholdt sitt særpreg, selv om utviklingen går med stormskritt. Nå er det tid for å bare nyte livet i eget tempo.Felles middag  i den  hyggelige lille gaten utenfor hotellet.

Dag 14, 27/2: Frokost på hotellet. På formiddagen møtes vi for en liten sightseeing i de lokale Tuk-Tuk taxiene på øya. Vi bor side om side med lokalbefolkningen på den lille øya, og får et innblikk i deres dagligliv. Vi kjører gjennom gummiplantasjen til en av Koh Muks andre paradisstrand. Her spiser vi lunsj på stranden. De som ønsker, blir med på en spektakulær padletur langs den nydelige kysten. Målet er den unike Emeralgrotten. Her skal vi svømme gjennom en grotte hvor vi ender opp i en vulkansk lagune. Noen meter inne i grotten svømmer vi i total mørke før lysningen og lagunen kommer til syne. For de som blir med er dette en opplevelse for livet, men man skal være ved god helse. Om man ikke ønsker eller har mulighet til denne utfordringen, er det bare å nyte den avslappede atmosfæren på stranden i en deilig fluktstol med en svømmetur i ny og ne. Resten av dagen til egen disposisjon med mulighet for å utforske øya på egenhånd. Her finnes utallige eksotiske palmer og trær. Som regel ser vi både papaya, cashewnøtter , bananer, mango mm. Middag på egenhånd. 

Dag 15, 28/2: Frokost på hotellet og dagen til egen disposisjon på denne vakre, eksotiske øya. Mulighet for sykkelelleie. Felles middag på kvelden

Dag 16, 1/3: Frokost på hotellet. Vi nyter paradisfølesen frem til utsjekk klokken 12.00. Vi blir hentet i båt som tar oss inn til fastlandet og får transport videre inn til flyplassen for avreise tilbake til Bangkok og videre hjem til Norge. 

Dag 17, 2/3: Ankomst Gardermoen.

Pris pr. person kr. 31.750,- i dobbeltrom. 

Turen inkluderer alle flyreiser, opphold, 2 måltider hver dag, transport, inngangsbilletter og program som spesifisert.

Bindende påmelding. Vi tar forbehold om endringer i programmet.

Diverse tillegg:

Visum Kambodsja: kr. 300,-

Tillegg for enkeltrom kr. 5950,-