• Bli med å oppleve Kretas fantastiske natur på to hjul og føtter. Vi har lagt turen til den vakreste årstiden, i slutten av april.

  • På denne turen får man tatt i bruk alle sanser og muskler. Vi får oppleve det ekte Kreta, med ravinevandring, landsbybesøk, appelsinplukking, saue- og geitemelking, vinsmaking mm.

  • Ferien passer for deg som er i god fysisk form, og som tåler å bli våt på beina. Turen tilpasses alle nivåer.

    Om du for eksempel har en partner som ikke ønsker å sykle, kan denne være med i buss eller følgebil.

Kreta på sykkel

Program 

Tirsdag: Fly fra Norge til Chania med transfer til Candia hotell.

Etter innsjekking og en liten strekk på rommet møtes vi i hotellets hage for en forfriskning og informasjon om turen.

Vi rusler inn til den venetianske havnen for omvisning og lunsj i en av di hyggelige bakgatene her. Vi spiser "mesè", som vi gjerne gjør på reiser med Landstryker`n. Da får vi servert rettene midt på bordet, slik at alle kan smake litt av hvert. 

Etter lunsj får vi tilpasset sykkelen som blir vår følgesvenn denne uka. 

Onsdag
08.00-10.00 Frokost på hotellet.

Vi sykler inn til den venetianske havnen, og videre rundt i de litt mer ukjente bydelene der unge grekere inntar sin daglige formiddagskaffe. Vi sykler videre gjennom Halepa som er boligområdet for Kretas overklasse. Videre sykler vi opp i høyden, hvor vi besøker det kjente gravstedet til Eleftherios Venizelos. Venizelos er kjent som "grunnleggeren av det moderne Hellas". Han var fra Kreta, og er fortsatt en av øyas store stoltheter. Vi spiser lunsj på en av de mest populære kafèene i Hania, med flott utsikt over byen og havet. 

19.00: Felles middag i det tyrkiske kvartalet. 

Torsdag 
Kl. 0800-10.00 Frokostbuffé på hotellet. Vi anbefaler en morgenrusletur på det lokale markedet som settes opp i nabolaget hver torsdag. 

Kl. 10.00 Vi sykler til området hvor det finnes flest appelsinlunder og sitrustrær på Kreta. Vi stopper ved en av de lokale fabrikkene hvor appelsinbøndene leverer sin frukt for videre distribusjon.  Sykkelturen går videre gjennom hyggelige landsbyer og oppover fjellsider til den Botaniske hagen. Denne ligger idyllisk til på toppen av et fjellområde med nydelig utsikt. Her er det mulighet til å gå en rundtur i fjellene og se de utallige planteartene fra alle verdenshjørner. De som ønsker større utfordringer på sykkel fortsetter turen opp til en liten landsby høyere opp i fjellene. Vi spiser vi en god lunsj, med spektakulær utsikt, før vi triller nedover og hjem til hotellet igjen. 
Kvelden til egen disposisjon.

Fredag
Kl. 0800-10.00 Frokostbuffé på hotellet. 
Kl. 10.00 Dagens sykkeltur går langs kysten til Maleme. Her besøker vi krigskirkegården og en lokal olivenoljeprodusent. 

Lunsj ved havet er inkludert.

kl. 19.30: Felles middag på en god restaurant som er byggett i ruinene etter den gamle såpefabrikken inne i gamlebyen.

Lørdag

Kl. 07.30-09.00:Frokostbuffè på hotellet.

Kl. 09.00: Vi sykler, eller sitter på med bussen, opp 1000 høydemeter til Omalosplatået hvor den kjente Samariaravinen starter. Herfra sykler vi nedover, gjennom Kretas fjell og daler. På veien stopper vi for å møte gjetere som gjør sitt daglige arbeid med gjeite- og sauemelking, før de kjører til meieriet med den ferske melken. Vi legger syklene i bussen, og tar fatt på fotturen gjennom en av Kretas flotte raviner. Ravinen er kjent for sin spektakulære natur og unike flora. Ravinen ender opp på sørsiden av øya. Her blir det mulighet for et forfriskende bad når vi kommer frem. I den lille landsbyen nyter vi en herlig lunsj, før vi velger om vi sitter på med bussen, eller tar sykkelen tilbake til Hania og hotellet. 

Kvelden til egen disposisjon.

Søndag 
Kl. 08.00- 10.00 Frokostbuffè på hotellet.

Sykkeltur til Nostos vingård. Gården ligger idyllisk til i naturskjønne omgivelser, og vi får føle roen som hersker i de mange greske landsbyer. Vi får omvisning og innføring i vinproduksjonen og selvfølgelig mulighet til å smake på herligheten. Vingården har vunnet flere internasjonale førstepriser for sin vin. Felles lunsj og vinsmaking er inkludert

Kl. 20.00: Felles middag på en av Landstryker`ns favorittrestauranter hvor vi får mange nye, gode smaksopplevelser.

Mandag 
Frokostbuffè på hotellet. 
Dagen er satt av til en siste sykkeltur på egenhånd, museumsbesøk, spa eller shopping.

Kvelden til egen disposisjon.

Tirsdag

Kl. 08.00- 10.00: Frokostbuffè på hotellet. 

Transfer til flyplassen er inkludert

Pris kr. kr. 11.750,- pr. pers.

Turen inkluderer fly, opphold, sykkelleie, bussleie, full pensjon, turer og arrangement ihht. program. Mulighet for avreise flere steder i landet. 
Vi vil maksimalt tillate 15 personer til å delta på turen.